Как да прехвърля домейна и сайта си при SolyMar.BG?

За да стартира процедурата по прехвърлянето на Вашия уеб сайт и/или домейн при Солимар.БГ, е необходимо да заявите желаните от Вас услуги чрез реализиране на on-line поръчка през уеб сайта на Солимар.БГ. Прехвърляне на хостинг акаунт

След като получим потвърждение за извършено плащане по поръчката, Вашият хостинг акаунт при нас ще бъде създаден. На имейла, въведен в поръчката, ще бъдат изпратени всички данни за достъп и управление на акаунта.

Ето и какви са стъпките, които е необходимо да предприемете, за да прехвърлите съдържанието на Вашия хостинг акаунт:

Копирайте цялото съдържание на акаунта от сървърите на настоящия Ви хостинг провайдър. Ако към сайта Ви има бази данни, е необходимо да ги експортирате.
Качете съдържанието на сайта във Вашия хостинг акаунт на сървърите на Солимар.БГ. Импортирайте базите данни, ако има такива.
Ако имате създадени e-mail акаунти с името на домейна, е необходимо да ги създадете през контролния панел (cPanel) за управление на акаунта. По този начин няма да има загуба на писма докато трае прехвърлянето.
След като се уверите, че сайтът функционира безпроблемно на нашите сървъри, трябва да промените Name сървърите (DNS) на домейна с тези на СуперХостинг.БГ. Актуалните Name сървъри ще намерите в имейла с данните за управление на хостинг акаунта. От 2 до 48 часа, след промяната на DNS информацията за домейна, сайтът ще започне да се зарежда от нашите сървъри.

Забележка: Ако домейнът е в процес на трансфер неговите настройки не могат да се променят докато трае трансфера. През този период не може да се извърши и промяна на Name сървърите (DNS) на домейна. Промяната на DNS-те може да се извърши или преди да бъде пусната заявката за трансфер или след като домейнът се трансферира при Солимар.БГ.

В случай, че към настоящия хостинг провайдър ползвате контролен панел cPanel, единственото което е необходимо да направите за прехвърлянето на хостинг акаунта, е да генерирате пълен бекъп. След това можете да ни предоставите генерирания бекъп и ние ще възстановим хостинг акаунта Ви в cPanel при нас.

Ако смятате, че няма да се справите с всички изисквания, не се колебайте да се свържете с нас. Екипът на Солимар.БГ оказва пълно съдействие на всички нови и съществуващи клиенти при прехвърлянето на домейн, сайт и информация към нови супер хостинг услуги.

Беше ли този отговор полезен?

 Принтирайте този въпрос

Прегледайте още и...

Кога и как ще получа данните за достъп до акаунта?

След като по дадена поръчка има потвърдено плащане, се активират избраните в поръчката услуги....

Какъв е максималният размер на база данни?

Максималният размер на база данни, която може да се разположи при всички хостинг планове...

Управление на хостинг акаунт

За административно управление на услугите се ползва клиентския профил през solymar.bg. През...

Какви са възможните начини на плащане?

За удобство и улеснение на нашите клиенти предлагаме следните варианти за заплащане: Банков...

Предлагате ли ASP.NET хостинг?

На сървърите на Solymar.BG се поддържа Windows базиран хостинг с поддръжка на ASP.NET. Свържете...