Управление на хостинг акаунт

За административно управление на услугите се ползва клиентския профил през solymar.bg.

През клиентския профил в solymar.bg се управляват административно услугите - подновяване на услуги, създаване на поръчки за нови и допълнителни услуги, прехвърляне на услуги, данни за контакт и други.

За управление на хостинг акаунта се ползва контролен панел cPanel.

През контролния панел cPanel на хостинг акаунта се управляват сайтовете, файловете, директориите, имейлите, FTP акаунтите, базите данни, Add-on домейни, паркирани домейни, бекъп на данните и други.

  1. Контролен панел на хостинг акаунта За управлението на хостинг акаунта се ползва контролен панел cPanel. През него можете да управлявате файловете, директориите, пощенските кутии, FTP акаунтите, базите данни, бекъпите и много други функции в хостинг акаунта.

  2. Качване на уеб сайт в хостинг акаунта За да качите уеб сайт е необходимо съдържанието на сайта да се копира в хостинг акаунта в директория /public_html. Съдържанието на даден уеб сайт представлява директории и файлове. За да може уеб сайтът да работи на сървъра, основният му файл задължително трябва да бъде озаглавен "index", изписан изцяло с малки букви: indеx.html, index.htm или index.php.

Преди да качите файловете, от които се състои уеб сайта, трябва да изтриете или преименувате служебния файл "index.html" в директория "public_html".

Качването на файловете за сайта се извършва през FTP, като за целта се ползва FTP клиентска програма.

  1. Директории и файлове в хостинг акаунта За достъп и управление на директориите и файловете в хостинг акаунта може да ползвате FTP достъп с FTP програма или Файловия мениджър в контролния панел cPanel.

  2. Преглед на сайта, без домейнът да е насочен към хостинг акаунта За да работите с Вашия сайт и да го тествате от хостинг акаунта Ви, без да сте насочвали домейна или след като сте променили DNS-ите му и изчаквате опресняването на DNS информацията, може да направите настройка на Вашия hosts файл (на Вашия компютър).

  3. Повече от един уеб сайт в хостинг акаунта Освен основния домейн, с който е активиран хостинг акаунта, можете да добавяте допълнителни домейни. Добавянето на нов домейн в хостинг акаунта, като Add-On домейн, Ви позволява да имате още един сайт.

  4. Няколко домейна - един уеб сайт Когато искате да добавите в хостинг акаунта няколко домейна, които да зареждат съдържанието на един единствен сайт, тогава ги добавяйте като Паркирани домейни.

  5. DNS (Нейм сървъри) За да асоциирате избран от Вас домейн с хостинг акаунта е необходимо да му зададете коректните нейм сървъри. Кои са нейм сървърите за хостинг акаунта може да разберете, след като влезете в клиентския профил, кликвате на Хостинг акаунти и вдясно от акаунта кликвате на Детайли.

Информация за нейм сървърите е изпратена на контактния имейл адрес, веднага след активиране на хостинг акаунта.

Всеки от сървърите на СуперХостинг.БГ има свои собствени нейм сървъри. Ако за домейна са зададени нейм сървъри на СуперХостинг.БГ, това не означава, че те са на сървъра, на който е разположен Вашия хостинг акаунт.

Нейм сървърите (DNS) можете да промените през контролен панел предоставен Ви от регистратора на домейна. Периодът на опресняване на DNS-те продължава от 2 до 48 часа. През този период домейнът няма да бъде активен.

  1. E-mail акаунти През контролния панел cPanel можете да създадете e-mail кутии с името на Вашия домейн.Пример: info@mysitename.com, office@mysitename.com

При активиране на хостинг акаунта, в контролният панел cPanel се създава e-mail кутия, която е неактивна от съображения за сигурност. Името на кутията е cpaneluser (потребителското име за cPanel). Кутията не може и не трябва да бъде ползвана. Кутията не може да бъде изтрита. Ако желаете да ползвате e-mail акаунт с име cpaneluser@mysitename.com е необходимо да го създадете допълнително.

След като вече имате създадени пощенски кутии, можете да работите с тях или през през имейл програма или през уеб мейл.

  1. Бази данни Създаване на бази данни се извършва през cPanel -> MySQL бази данни. Базите данни можете да управлявате или през контролния панел cPanel -> phpMyAdmin или отдалечено чрез външно приложение.

  2. Архив (backup) на данните Бекъп на данните През контролния панел cPanel може да се генерира пълен бекъп на хостинг акаунта, от меню "Бекъпи". При генериране на бекъп се прави архив на текущото състояние на хостинг акаунта. Архивът може да бъде свален локално, като така може да се запази копие на информацията в акаунта.

Техническа поддръжка Ако имате някакви затруднения или въпроси, свързани с управлението на хостинг услугите, не се колебайте да се свържете с нас. За целта може да използвате специално разработената система за техническа поддръжка на адрес http://solymar.bg. Вижте и всички контакти.

Беше ли този отговор полезен?

 Принтирайте този въпрос

Прегледайте още и...

Съвети при избор на домейн

Ежедневно в Интернет се регистрират стотици хиляди имена на домейни и въпреки това остават...

Колко време след промяна на DNS-ите на домейн сайта ще започне да се зарежда от вашите сървъри?

Максималният период за обновяване на DNS сървърите е до 48 часа, но обикновено сайтът се вижда...

Какви са Вашите DNS настройки (сървъри)?

За предоставянето на хостинг услуги Солимар.БГ разполага с много на брой физически сървъри, всеки...

Защо моят бизнес има нужда от уеб сайт? Как да изпреварим конкуренцията?

Притежаването на фирмен уеб сайт, до скоро нещо модерно, вече е задължително за всеки съвременен...

След колко време моят сайт ще бъде видим?

Вашият хостинг акаунт ще бъде създаден след потвърждаване на плащането и избраният от Вас домейн...